Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-01@04:13:01 GMT

استفاده از فیلتر شکن عادی شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۷۱۱۸

استفاده از فیلتر شکن عادی شده است

 محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه با فعالان تولید محتوای کودک و نوجوان با بیان اینکه حوزه کودک و نوجوان جزو نخستین هدف‌گذاری هایم به عنوان وزیر ارتباطات بود، توضیح داد: در پی آن تحقیقات دقیق میدانی و مطالعه تطبیقی مفصلی داشتیم و تلاش کردیم برای این حوزه برنامه ای تنظیم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از باشگاه خبرنگاران، وی با اشاره به دو قطبی و سیاسی شدن تولید محتوا در کشور، افزود: در وضعیت کنونی مرجع درستی برای انتشار محتوای خوب نداریم که کودک را تحت تاثیر خود قرار دهد، البته کسانی آمده اند و حرف هایشان نفوذ پیدا کرده که محلی از اعراب ندارند و در بهترین حالت فقط به محتوای آنها می‌شود خندید.

آذری جهرمی با اشاره به فرمایشی از حضرت علی علیه السلام که فرمودند آدم های فرومایه بر گران مایه مقدم داشته می شوند، اظهار کرد: وقتی در فضای دو قطبی با هرگونه مقابله و اقدام صیانتی مخالفت شود، حرف های این دست از افراد نفوذ پیدا می کند و در چنین حالتی جامعه رو به انحطاط می رود و در مقابل آن عده ای از مسوولان کشور برای فائق آمدن با این موضوع همواره به دنبال بستن و قطع کردن دسترسی ها هستند.

وزیر ارتباطات رواج فیلترشکن را در قشر کودک و نوجوان بسیار خطرناک توصیف کرد و ادامه داد: فراگیری استفاده از فیلترشکن پایه های اخلاقی و حاکمیتی ما را نابود و ویران می کند و اکنون فیلترشکن دریچه بسیار بدی به روی بچه هاست و قبح استفاده از فیلتر شکن در خانواده‌ها از میان رفته و آنها فکر می کنند که استفاده از فیلتر شکن ضرورت دارد که اتفاق بسیار بدیست.

وی با تاکید بر ضرورت اصلاح وضعیت موجود در حوزه کودک و نوجوان تصریح کرد: سهم تولید محتوای ایرانی مورد نیاز بچه ها از طریق تهیه کننده ایرانی در فضای مجازی بسیار ناچیز است.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به وجود تولیدکنندگان با سلیقه در کشور خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان ایرانی بعد از ارایه ایده و جذب سرمایه به دلیل نداشتن پلتفرم نمی توانند بهره اقتصادی از تولیدات خود ببرند چراکه از مخاطبان آنها در یوتیوب به دلیل متصل نبودن به نظام بانکی نمی تواند پول در بیاورد و همچنین صداوسیما نیز محتوای آنها را پخش نمی کند.

آذری جهرمی شبکه تلویزیونی پویا را پلتفرم محبوب کودکان و باعث رشد دهنده اقتصاد محتوای این حوزه دانست و گفت: موضوع دیگر این است که در حوزه کودک و نوجوان ابزار نظارتی نداریم و معلوم نیست محتوای مناسب برای بچه ها در کجا و چگونه سطح بندی می شود.

وزیر ارتباطات با اشاره به افرادی که مدام به فکر بستن و قطع کردن دسترسی ها هستند، اظهار کرد: این افراد به دلیل اینکه این ابزارها را عامل رشد نمی‌دانند و حجم تهدیدات در ذهن شان بالاست، مستاصل هستند و دایم می گویند که گوشی ها را بشکنید و اینترنت را به روستاها نبرید.

آذری جهرمی با اعلام اینکه 35 درصد مصرف اینترنت کشور مختص شهر تهران است، تصریح کرد: در تهران پدر و مادرها به دلیل مشغله‌هایی که دارند موضوع را رها کرده اند. ضمن اینکه با راه های نظارتی نیز آشنا نیستند و وظیفه نظارتی خود را تنها به فیلترینگ واگذار کرده اند.

وی مدرسه ها را در برخورد با موضوع کودک و نوجوان چند دسته دانست و خاطرنشان کرد: مدرسه ها نیز یا بی تفاوت یا به دنبال بستن و قطع دسترسی ها هستند.

آذری جهرمی با اشاره به تجربه ناموفق دولت ها در بستن و قطع کردن، گفت: باید حرکتی در مدارس و در انجمن اولیا مربیان و معلمان برای راه اندازی ابزار کنترل والدین راه بیفتد که البته مخاطب آن بچه ها نیستند که از همین رو به دنبال سازمان های مردم نهاد رفتیم تا در استان های سراسرکشور با ضریب نفوذی موضوع را آموزش دهند.

وزیر ارتباطات اظهار کرد: باید پلتفرم سازان به سمت حوزه کودک و نوجوان حرکت کنند تا شاهد ایجاد پلتفرم های مخصوص کودک باشیم که در زمان آپلود محتوا، سن پرسیده شود و امکان تایید آن وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر تولید محتوا برای کودک و نوجوان، افزود: باید توجه داشته باشیم که ضمن رشد کودکان باید از آنان نیز صیانت کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم وجود ساختاری در دل سازمان ها و نهادهای فعلی برای تشخیص و جلوگیری از انتشار محتوای نامناسب در فضای مجازی را ضروری دانست و تصریح کرد: تولید محتوا برای کودک و نوجوان در فضای مجازی کار بزرگی است و اثر فرهنگی آن 10 تا 15 سال بعد مشخص می شود و اثر اقتصادی آن نیز در درازمدت باید ادامه پیدا کند.

آذری جهرمی در پایان بر دنبال کردن خط کودک و اینترنت در فضای مجازی تاکید کرد و نوید داد که به زودی رویدادی با موضوع تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان در فضای مجازی برگزار می شود و از همه اهالی فرهنگ و هنر، تولیدکنندگان محتوای کودک و نوجوان و علاقمندان دعوت کرد که به این رویداد بپوندند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: فیلتر شکن جهرمی وزیر اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۷۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی


 کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور دکتر سعید سلیمان پور دبیر جشنواره و بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد. 

در این مراسم محمودی رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت ع و مخصوصا در شان امام رضا ع شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند.

وی افزود: همه خادمان به مرور زمان از دنیا می‌روند و بعد از مدتی از یاد می‌روند تنها چیزی که از خادمان شاعر به یادگار می‌ماند شعر‌های سروده شده آنهاست که تا آخرالزمان ماندگار هستند.
محمودی در ادامه گفت: در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که ۱۵ اثر از کشور‌های خارجی و ۹۵ اثر از داخل کشور بود.

وی تصریح کرد: امسال از ۵۳۶ اثر ارسال شده به دبیرخانه ۴۱۶ اثر داخلی و ۱۲۰ اثر از کشور‌های خارجی (آلمان، ترکیه، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان و گرجستان) می‌باشد.

محمودی با اشاره به اینکه، قبل از آغار جشنواره که ۲۶ اردیبهشت در شهرستان سلماس برگزار می‌گرددافزود: برگزاری۶ کارگاه آموزشی شعر رضوی در شهر‌های مختلف و همچنین در ۶ استان از جمله:استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و تهران محول شعر ارادت رضوی برگزار می‌شود. 

محمودی گفت: در بحث جریان سازی شعر رضوی سال گذشته این مراسم در شهر ایلدیر ترکیه برگزار شد که با استقبال بی نظیر شیعیان و دوستداران اهل بیت پیامبر قرار گرفت و امسال نیز بعداز جشنواره این همایش در شهر استانبول ترکیه برگزار خواهد شد و ان شاءالله در همایش بین‌المللی پیاده روی اربعین مراسم شعر رضوی در شهر کرکوک عراق اجرا خواهد شد.

 سعید سلیمان پور دبیر هجدهمین 
جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم با گرامی داشت جایگاه والای شعر خوی گفت: 
بنده شهرستان خوی را خانه دوم ادبی خودم می‌دانم و امروز افتخار می‌کنم که در این شهر فرهنگ و ادب در مراسم شعر رضوی حضوردارم.
وی افزود: شهرستان خوی در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صد‌ها شاعر 
بنام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده اند و آثار بی نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است. 
سلیمان پور در ادامه با اشاره به تاثیر بسزایی شعر در جامعه گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی ع در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند: شعر یک رسانه بین المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است.
وی در ادامه در باره ارزش معنوی مدح اهل بیت گفت: هر شاعری که در مدح و منزلت ۱۴ معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید پیروز است و در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

سلیمان پور در ادامه گفت: و، اما باید این مسئله را در نظر داشته باشیم شعری را که در مدح و وصف اهل بیت ع می‌گوییم سیره نبوی و علوی و معرفتی آن بزرگواران را به ظهور برسانیم. 
در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار ع شعرخوانی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • تردد کامیون‌ها از مرز آستارا به کندی انجام می شود
  • تردد کامیون‌ها از مرز آستارا کند شد
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟